Alt du behøver at vide om investering

Alt du behøver at vide om investering

Alt du behøver at vide om investering2023-01-01T19:50:41+00:00

I dag er dagens rente på at have penge stående i banken rekord lav og enkelte betaler faktisk penge for at have deres egne penge stående i banken, fremfor at få penge, med andre ord, det er tid for at man investerer sine sparepenge, således de vokser, fremfor mindskes.

Derfor har vi her hos Capitis sat os for at finde de bedste investeringsplatforme og investeringsmuligheder, så du enkelt og let kan komme i gang med online investering og slippe for at miste dine penge til banken fordi du har for mange af dem.

Her på siden kan du læse mere om hvor og hvordan du kan komme i gang med:

 • Invester i aktier
 • Invester i crowdlending
 • Invester i kryptovaluta
 • Invester i råvarer

Der findes mange forskellige investeringsplatforme og ikke mindst investeringsmuligheder, hvilket for mange kan være en jungle at finde rundt i, men her på siden vil vi forsøge at hjælpe dig bedst på vej, så du kan komme i gang med at investere dine penge hurtigt og på den bedste måde.

Hvad end du skal investere i kryptovaluta, aktier eller noget helt tredje, så anbefaler jeg dig at købe og læse bogen Den lille guide til investering » som du kan få hos Saxo. Bogen er perfekt for dig som skal i gang med at investere, da du får grundlæggende information om investeringer. Også bogen Investering i aktier » er en bog jeg har fundet særdeles god, hvis man ønsker at komme i gang med aktieinvestering.

 • Hvad er ETF?

  ETF’er, eller Exchange Traded Funds, er investeringsprodukter, der giver dig mulighed for at investere i en diversificeret portefølje af aktier, […]

 • Få en gratis investeringsplan og find din personlige risikoprofil

  En investeringsplan er en strategi, der hjælper dig med at nå dine økonomiske mål ved at placere dine penge i […]

 • Investering i aktier for begyndere

  Investering i aktier er en form for investering, hvor man køber ejerandeler i en virksomhed. Når du investerer i aktier, […]

 • Hvad betyder bæredygtig investering og er det smart?

  Bæredygtig investering, også kendt som miljø, socialt og governance (ESG) investering, er en investeringsstrategi, der tager hensyn til miljømæssige, sociale […]

 • investering for begyndere

  Det er en god idé at tænke over dine økonomiske mål og din risikotolerance, inden du træffer investeringsbeslutninger. Dette kan […]

 • De bedste grønne aktier på markedet i 2023 du bør holde øje med

  De bedste grønne aktier på markedet i 2023 du bør holde øje med

  I denne artikel vil vi introducere begrebet grønne aktier og give dig en forståelse af, hvad det betyder at investere […]

 • Hvad er a og b aktier og hvad er forskellen egentlig? Få svaret her

  Hvad er a og b aktier og hvad er forskellen egentlig? Få svaret her

  På denne side vil du finde information om de to typer aktier og deres forskellige egenskaber og vilkår. Du vil […]

 • Hvad er udbytte aktier?

  Hvad er udbytte aktier?

  Udbytte aktier er aktier i en virksomhed, der har tildelt deres ejere et udbytte, som er en del af virksomhedens […]

 • Hvad er crowdlending?

  Crowdlending, også kendt som peer-to-peer (P2P) lending, er en form for online långivning, hvor private investorer (også kendt som långivere) […]

 • Hvad er aktier?

  Hvad er aktier?

  Aktier er en form for værdipapir, der repræsenterer en ejerandel i et selskab. Når man investerer i aktier, køber man […]

 • Kan man tjene penge på aktier?

  Kan man tjene penge på aktier?

  Det er muligt at tjene penge på aktier, men det er også en form for investering, der involverer en vis […]

 • Spar og invester automatisk gennem en fondsrobot eller robotrådgiver

  Spar og invester automatisk gennem en fondsrobot eller robotrådgiver

  Spar tid og penge på dine investeringer med automatisering gennem fondsrobotter og robotrådgivere. Moderne tider betyder moderne løsninger og robotter, […]

 • Crowdlending: Invester i lånebaseret crowdfunding

  Crowdlending: Invester i lånebaseret crowdfunding

  Crowdlending, crowdfunding og mange andre begreber er begyndt at dukke op i Danmark og det være svært at finde hoved […]

 • Din guide til investering i guld online

  Din guide til investering i guld online

  At investere i guld og andre ædelmetaller og råvarer kan være en guldmine i sig selv, det er også en […]

Vores guides til investering

Vores guides til investering

Hvad end du er ny til investeringsmarkedet eller en erfaren investorer, så kan du helt sikkert finde nye og spændende investeringsmuligheder- og metoder hos os.

Her kan du finde tusindvis af investeringsmuligheder

Der findes tusindvis af forskellige investeringsmuligheder og ved at oprette en investeringskonto hos en af vores anbefalede investeringsplatforme, vil du enkelt og let få tilgang til de mange investeringsmuligheder. Det er vigtigt at huske på at enhver investering indebærer en risiko og du skal aldrig investere penge du ikke har råd til at miste, da enhver investering kan gå fuldstændig tabt, der er ingen garanti for gevinst eller tilbagebetaling af investerede beløb.

Investere i crowdlending

Lånebaseret crowdfunding eller det man kalder crowdlending er ikke bare en formidabel måde at samle penge ind til en virksomhed eller projekt, men også en fantastisk lavrisiko investeringsmulighed for dig som ønsker at investere penge i byggeprojekter og lån til virksomheder.

Kameo er Skandinaviens største crowdlending platform, her kan du som privatperson oprette en gratis investeringskonto og enkelt og let komme i gang med investering i lån til virksomheder og investering i byggeprojekter.

Sådan investerer du med Kameo:

 1. Tilmeld: Opret gratis investeringskonto hos Kameo
 2. Find projekt: Find et projekt der matcher dit ønskede afkast og risikoprofil på tværs af Skandinavien.
 3. Investér: Når du har fundet et projekt du synes om, kan du vælge hvor meget du ønsker at investere, fra 500 kr.
 4. Følg med: Kameo opdaterer løbende om de projekter og virksomheder du har valgt at investere i.
 5. Se afkast: Afkast og evt. afdrag udbetales hver måned. Du kan følge dit afkast på din konto-side.

Hvorfor invester i crowdlending?

Crowdlending er en investeringsmulighed som har lav risiko, der medfølger selvfølgelig altid en risiko for at det investerede beløb går tabt, men historisk set, så er det en tryggere investeringsmetode sammenlignet med mange andre, da betalingsprocenten er så høj som den er.

I 2020 blev det udlånt 395.809.367 DKK fordelt på 138 lån igennem crowdlending platformen Kameo. Heraf blev der udbetalt 24.559.635 DKK i renter, altså en gennemsnitsrente på 9,15%.

Der er mange fordele ved at investere i crowdlending og samtidig benytte platformen Kameo, nogle af fordelene er:

 • Invester fra 500 kr.
 • Pant eller kaution bag alle lån
 • Let at komme i gang (gratis)

Crowdlending er altså en af de mere sikre investeringsmuligheder på markedet i forhold til afkastningsprocent.

Opret en gratis investeringskonto hos Mintos

Investere i aktier

Aktieinvestering er en af de mest populære investeringsmetoder og der er rigtigt mange som lever af at tjene penge på aktier og gør dette på fuldtid. Det er dog ikke bare lige eller noget som man springer ud i, det kræver benhårdt arbejde og mange timer for PC’en for at analysere aktiemarkedet, hvis man ønsker en chance for at klare sig.

Aktiemarkedet er gigantisk stort og der findes utallige af børsnoteret virksomheder som du kan investere i. Blandt de danske aktier som du finder på C25 indekset er blandt andet PandoraGenmab og Danske bank blandt de mest omsatte aktier i hele Danmark.

Vil du gerne i gang med at investere i aktier, så vil jeg anbefale dig at vælge en investeringsplatform fremfor banken, på denne måde får du 100% kontrol og tilgang til dine aktier og er uafhængig af rådgivere og banken når du ønsker at handle med aktier, samtidig slipper du unødvendige gebyrer og høje kurtager som du må betale til banken hver gang du handler.

eToro er verdens største sociale platform og en af de største investeringsplatforme i verden, her kan du som noget helt særligt handle aktier omkostningsfrit, du betaler altså ikke kurtage når du køber og sælger aktier og sparer dermed en del penge hvis du vælger at daytrade eller på anden vis ikke holder dine investering mange år ad gangen.

Det er 100% gratis at oprette en investeringskonto hos eToro og du kan enkelt og let komme i gang med aktieinvestering når du først har oprettet din konto hos dem. Jeg bruger selv eToro til mine investeringer i både aktier og kryptovaluta den dag i dag. Når du opretter en konto hos eToro får du nemlig tilgang til hele deres platform og ikke kun aktiemarkedet, du kan altså samtidig med du investere i aktier også investere i guld, sølv og andre råvarer samt kryptovaluta og meget mere.

Sådan investerer du i aktier:

 1. Tilmeld: Opret en gratis investeringskonto hos eToro og indbetal minimum 200$
 2. Find aktie: Find en eller flere aktier du ønsker at investere i og vælg det beløb du ønsker at investere.
 3. Følg med: eToro opdatere hele tiden aktiemarkedet og gældende kurser så du kan se hvor meget du har tabt eller tjent.

Når du har opnået ønsket resultatet eller mistet tiltroen til aktien efter et stort kursfald, så kan du til enhver tid sælge aktien inde på din investeringskonto, du har altså 100% kontrol over dine aktieinvesteringer.

Hvorfor invester i aktier?

Formålet med at investere er jo at tjene penge og det samme gør sig gældende med aktieinvestering. Men som beskrevet tidligere, så er det næsten for dumt at have sine penge stående i banken i dag og derfor vælger mange at investere i aktier.

Købte du eksempelvis 100 aktier i Tesla for 5 år siden, ville denne investering have kostet dig 380$ tilsvarende 8700 kroner, disse aktier vil i dag have en værdi af 75.200$ tilsvarende 473.000 kroner, altså en fortjeneste på mere end 450.000 kroner på 5 år.

Det er selvfølgelig umuligt at spå fremtiden, men eksemplet viser hvor blot hvor lønsomt aktiemarkedet kan være.

Opret en gratis investeringskonto hos eToro

Investere i kryptovaluta

Investering i kryptovaluta er fortsat stigende i popularitet, investeringsmulighederne i digitale valutaer som Bitcoin, Ethereum og Ripple har aldrig været nemmere og du kan nu købe, sælge og investere i kryptovaluta på mange forskellige investeringsplatforme, ligesom du handler aktier og andre værdipapirer.

eToro er som tidligere nævnt en særdeles god investeringsplatform, hvor du ikke alene kan investere i aktier, guld, sølv og andre råvarer, men også i kryptovaluta. På investeringsplatformen kan du finde mere end 30 forskellige kryptovalutaer som du kan investere i.

Det er helt gratis at oprette en investeringskonto hos eToro og du kan købe, sælge og stake på kryptovaluta. Du kan også vælge at CopyTrade andre som køber og sælger kryptovalutaer og dermed blot læne dig tilbage og følge dine investeringer som følger andres.

Sådan investerer du i kryptovaluta:

 1. Tilmeld: Opret gratis investeringskonto hos eToro og indbetal minimum 200$
 2. Find valuta: Find en eller flere kryptovalutaer du ønsker at investere i og vælg det beløb du ønsker at investere.
 3. Følg med: eToro opdatere hele tiden kryptomarkedet og gældende kurser så du kan se hvor meget du har tabt eller tjent.

Du kan også vælge en anden platform og finde et måske større udvalg, der findes som sagt mange forskellige investeringsplatforme hvor man kan investere i kryptovaluta, blandt andet Coinbase og Binance er ganske populære blandt de krypto-interesserede.

Hvorfor invester i kryptovaluta?

Med øget tilgængelighed er antallet af investeringerne i kryptovaluta og dermed også værdien steget enormt de sidste mange år, som alt andet så handler værdien af noget om udbud og efterspørgsel.

Så hvis man ser ud fra dette perspektiv, så er kryptovaluta bestemt en god investeringsmulighed og jo før man kommer i gang jo bedre, da prisen som oftest bare går en vej og det er op.

Købte du eksempelvis 1 Bitcoin for 5 år siden, ville denne have kostet dig knap 4100 kroner, hvis du solgte denne ene Bitcoin i dag, ville du kunne få mere end 293.000 kroner, altså en fortjeneste på mere end 288.000 kroner.

Den klart største fordel ved kryptovaluta er det hurtige vækstpotentiale, du kan altså tjene rigtigt mange penge på meget kort tid, modsat så kan du også miste alt det du investere rigtigt hurtigt.

Opret en gratis investeringskonto hos eToro

Investere i guld, sølv og andre råvarer

Råvarer og ædelmetaller som guld og sølv er også gode investeringsmuligheder og særligt investering i guld har steget enormt i popularitet. Guld og andre råvarer er en anden type investering end så mange andre da

Sådan investerer du i guld, sølv og andre råvarer:

Ønsker du at investere i fysisk guld, så er Tavex’s råd at du køber guldmønter, da disse er lettere at handle med, men her er gramprisen lidt lavere end hvis du købte en hel fysisk guldbarre, men her må du altså hoste op med mere end 350.000 kroner. Hos guldforhandleren Tavex kan du købe fysisk guld og sølv.

Hvorfor invester i guld, sølv og andre råvarer?

Du skal ikke købe guld for at blive rig, du skal købe guld for aldrig at blive fattig.

Wesley Valdez, Salgsdirektør, Tavex A/S

Opret en gratis investeringskonto hos eToro

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan man investere?2021-09-12T14:39:52+00:00

Der findes mange forskellige investeringsplatforme hvor du kan investere dine penge. Ønsker du at investere i aktier, kryptovaluta eller råvarer som guld og sølv, anbefaler jeg dig at benytte eToro, som er en af verdens største investeringsplatforme.

Ønsker du at investere i crowdlending i form af virksomhedslån og byggeprojekter kan du bruge investeringsplatformen Kameo, her kan du investere i lånebaseret crowdfunding fra bare 500 kroner.

 • Opret gratis investeringskonto hos Kameo
Hvordan investerer man?2021-09-12T14:37:50+00:00

Investering handler om at lægge sine penge i noget, eksempelvis aktier, obligationer eller kryptovalutaer. Dette er selvfølgelig ikke det eneste man kan investere i, der findes utallige investeringsmuligheder derude.

For at komme i gang med at investerer må du først oprette en investeringskonto, dette kan du gøre hos eksempelvis eToro som er én af verdens største investeringsplatforme. Her kan du investere i alt fra aktier og kryptovaluta til råvarer som guld og sølv, helt enkelt.

Hvordan investerer man sine penge bedst?2021-09-12T14:33:59+00:00

Den bedste måde at investere sine penge er ved at investere i flere forskellige ting. Hvis du eksempelvis vælger at investere dine penge i aktier, så er den bedste måde at gøre det på ved at investere i flere forskellige aktier og ikke investere alle sine penge i én aktie.

På denne måde får man en diversificeret investeringsportefølje og mindsker risikoen for et total tab.

Hvad skal jeg investere i?2021-09-12T14:47:25+00:00

Det kan være svært at finde det rette at investere i og indenfor investeringer er timing altafgørende. En smart måde at investere på er ved at skabe en diversificeret portefølje og mindsker risikoen for et totalt tab. På investeringsplatformen eToro kan du investere i alt fra aktier og kryptovaluta til råvarer som guld og sølv.

Det er 100% gratis at oprette en konto hos eToro og du kan komme i gang med online investeringer på få minutter.

Hvordan investerer man?

Hvis du ønsker at investere dine penge, så er der mange forskellige måder at gøre det på. Først og fremmest så skal du gøre op med dig selv om hvor mange penge du har lyst til at investere og sørge for at det er beløb du kan leve uden, man skal aldrig investere mere end man har råd til at miste, da enhver investering kan gå tabt, altså, det du investerer, kan du miste, der er altså ingen garanti for et positivt resultat eller at du får tilbage det du investerer.

Når du har afklaret med dig selv hvor meget du vil og kan investere, så skal du finde noget at investere i og her er mulighederne mange. Der er næsten ingen øvre eller nedre grænse for hvad du kan investere i, det mest populære at investere i er dog aktier, obligationer, lån og råvarer som guld og sølv, da disse har en lang historisk god afkastning.

Hos Capitis anbefaler vi at du investerer i enten aktier, kryptovaluta eller crowdlending og at du skaber dig en diversificeret portefølje af investeringer og ikke ligger alle æg i en og samme kurv, dette er en tommelfinger regel alle de succesfulde investorer følger, da der altid kan ske noget uforudsigeligt, selv hos de mest sikre investeringer.

En god investeringsformular er at sprede sine investeringer og dermed få en diversificeret portefølje, her kan man eksempelvis investere 25% i aktier, 25% i kryptovaluta og 50% i råvarer som guld og sølv, på denne måde mister du ikke alle dine investerede penge hvis ét marked skulle gå til helvede.

Sådan investerer du:

 • Søg og vælg en investeringsplatform
 • Find investeringsmulighed du vil investere i
 • Indbetal investeringsbeløb til din investeringskonto
 • Investér i det du ønsker at investere i

Vi anbefaler investeringsplatformen eToro til handel og investering i aktier, kryptovaluta og råvarer. Ønsker du at investere i virksomhedslån og ejendomsprojekter så er crowdlending investeringsmetoden den bedste, dette kan du gøre på Kameo.

Hvordan investerer man bedst sine penge?

Der er ingen tvivl om at investering er vanskeligt og der er bestemt mange som har mistet mange penge igennem tiden, modsat så er der også mange som har tjent ufattelige mængder med penge ved at investere i de rigtige ting, på det rette tidspunkt og dette er nemlig en af elementerne i at gøre gode investeringer, timing. At investere på det rette tidspunkt kan være altafgørende for din succes når du skal investere penge.

Den bedste måde at investere sine penge på er en personlig sag, da det handler om hvor risikovillig man er og hvor langsigtet man tænker at investere sine penge. Vil du eksempelvis have en høj tryghed, må du forvente en lavere afkastning end hvis du derimod investerede i med høj risiko.

Alle investeringer fungerer på denne måde, hvor høj risiko kan belønnes med høj afkastning eller stort tab og lav risiko investering ofte bliver belønnet med lav afkastning men med en større sandsynlighed.

En god måde at investere på hvor man får et bid af hver kage er, ved at investere i flere forskellige ting, med andre ord sprede sine penge og skabe en diversificeret portefølje af investeringer.

Eksempel på diversificeret portefølje:

 • 25% investeret i aktier
 • 25% investeret i kryptovaluta
 • 50% investeret i ejendomsprojekter

Eller

 • 50% investeret i aktier fordelt på flere aktier
 • 50% investeret i kryptovaluta fordelt på flere valutaer

Ved at sprede sine investeringer, er du bedre sikret mod en total tab og står derfor stærkere med dine investeringer på nettet. At sprede sine investeringer og skabe en diversificeret portefølje er næsten en grundregel indenfor online investering.

Go to Top