window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-REFK8LH9LR');

Investering i aktier

Investering i aktier

Hjem » Investere » Investering i aktier
Investering i aktier2021-11-24T11:48:08+00:00

Aktieinvestering for begyndere

A

Hvad end du skal investere i kryptovaluta, aktier eller noget helt tredje, så anbefaler jeg dig at købe og læse bogen Den lille guide til investering » som du kan få hos Saxo. Bogen er perfekt for dig som skal i gang med at investere, da du får grundlæggende information om investeringer. Også bogen Investering i aktier » er en bog jeg har fundet særdeles god, hvis man ønsker at komme i gang med aktieinvestering.

Her kan du finde tusindvis af investeringsmuligheder

Der findes tusindvis af forskellige investeringsmuligheder og ved at oprette en investeringskonto hos en af vores anbefalede investeringsplatforme, vil du enkelt og let få tilgang til de mange investeringsmuligheder. Det er vigtigt at huske på at enhver investering indebærer en risiko og du skal aldrig investere penge du ikke har råd til at miste, da enhver investering kan gå fuldstændig tabt, der er ingen garanti for gevinst eller tilbagebetaling af investerede beløb.

Saml dine investering ét sted

En diversificeret portefølje er helt grundlæggende indenfor investeringer, men det betyder ikke at du behøver at sprede dine investeringer på flere forskellige platforme og af lige præcis denne grund anbefaler vi Plus500 – Hos Plus500 kan du nemlig investere i næsten alt du kunne tænke dig.

Du kan investere i:

 • CFDer på aktier
 • Indekser,
 • Forex
 • Kryptovalutaer

Det vil sige, uanset hvad du ønsker at investere i, kan du finde dette hos Plus500. Plus500 er også en investeringsplatform som har gjort det billigt at investere sine penge og de er blandt andet kendte for:

 • Små spreads
 • Ingen kommissioner
 • Hurtig og pålidelig ordrebehandling

Plus500 er måske en ukendt platform for dig, men det er den ikke på verdensbasis, i 2020 havde Plus500 mere end +430 tusinde kunder og mere end +1700$ i handelsværdi, det er altså en troværdig og velkendt handels- og investeringsplatform.

Vigtig information før du starter med investering:

CFDer er komplekse instrumenter og de kommer med en høj risiko for at tape penge hurtigt på grund af giringen. 72% af private investeringskontoer taper penge ved at håndtere CFDer med denne leverandør. Du bør overveje om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til at tage høj risiko for at tape pengene dine.

Opret en gratis investeringskonto hos Plus500 her

Invester i aktier

Aktieinvestering er en af de mest populære investeringsmetoder og der er rigtigt mange som lever af at tjene penge på aktier og gør dette på fuldtid. Det er dog ikke bare lige eller noget som man springer ud i, det kræver benhårdt arbejde og mange timer for PC’en for at analysere aktiemarkedet, hvis man ønsker en chance for at klare sig.

Aktiemarkedet er gigantisk stort og der findes utallige af børsnoteret virksomheder som du kan investere i. Blandt de danske aktier som du finder på C25 indekset er blandt andet Pandora, Genmab og Danske bank blandt de mest omsatte aktier i hele Danmark.

Vil du gerne i gang med at investere i aktier, så vil jeg anbefale dig at vælge en investeringsplatform fremfor banken, på denne måde får du 100% kontrol og tilgang til dine aktier og er uafhængig af rådgivere og banken når du ønsker at handle med aktier, samtidig slipper du unødvendige gebyrer og høje kurtager som du må betale til banken hver gang du handler.

eToro er verdens største sociale platform og en af de største investeringsplatforme i verden, her kan du som noget helt særligt handle aktier omkostningsfrit, du betaler altså ikke kurtage når du køber og sælger aktier og sparer dermed en del penge hvis du vælger at daytrade eller på anden vis ikke holder dine investering mange år ad gangen.

Det er 100% gratis at oprette en investeringskonto hos eToro og du kan enkelt og let komme i gang med aktieinvestering når du først har oprettet din konto hos dem. Jeg bruger selv eToro til mine investeringer i både aktier og kryptovaluta den dag i dag. Når du opretter en konto hos eToro får du nemlig tilgang til hele deres platform og ikke kun aktiemarkedet, du kan altså samtidig med du investere i aktier også investere i guld, sølv og andre råvarer samt kryptovaluta og meget mere.

Sådan investerer du i aktier:

 1. Tilmeld: Opret en gratis investeringskonto hos eToro og indbetal minimum 200$
 2. Find aktie: Find en eller flere aktier du ønsker at investere i og vælg det beløb du ønsker at investere.
 3. Følg med: eToro opdatere hele tiden aktiemarkedet og gældende kurser så du kan se hvor meget du har tabt eller tjent.

Når du har opnået ønsket resultatet eller mistet tiltroen til aktien efter et stort kursfald, så kan du til enhver tid sælge aktien inde på din investeringskonto, du har altså 100% kontrol over dine aktieinvesteringer.

Hvorfor invester i aktier?

Formålet med at investere er jo at tjene penge og det samme gør sig gældende med aktieinvestering. Men som beskrevet tidligere, så er det næsten for dumt at have sine penge stående i banken i dag og derfor vælger mange at investere i aktier.

Købte du eksempelvis 100 aktier i Tesla for 5 år siden, ville denne investering have kostet dig 380$ tilsvarende 8700 kroner, disse aktier vil i dag have en værdi af 75.200$ tilsvarende 473.000 kroner, altså en fortjeneste på mere end 450.000 kroner på 5 år.

Det er selvfølgelig umuligt at spå fremtiden, men eksemplet viser hvor blot hvor lønsomt aktiemarkedet kan være.

Opret en gratis investeringskonto hos eToro

Hvordan investerer man?

Hvis du ønsker at investere dine penge, så er der mange forskellige måder at gøre det på. Først og fremmest så skal du gøre op med dig selv om hvor mange penge du har lyst til at investere og sørge for at det er beløb du kan leve uden, man skal aldrig investere mere end man har råd til at miste, da enhver investering kan gå tabt, altså, det du investerer, kan du miste, der er altså ingen garanti for et positivt resultat eller at du får tilbage det du investerer.

Når du har afklaret med dig selv hvor meget du vil og kan investere, så skal du finde noget at investere i og her er mulighederne mange. Der er næsten ingen øvre eller nedre grænse for hvad du kan investere i, det mest populære at investere i er dog aktier, obligationer, lån og råvarer som guld og sølv, da disse har en lang historisk god afkastning.

Hos Capitis anbefaler vi at du investerer i enten aktier, kryptovaluta eller crowdlending og at du skaber dig en diversificeret portefølje af investeringer og ikke ligger alle æg i en og samme kurv, dette er en tommelfinger regel alle de succesfulde investorer følger, da der altid kan ske noget uforudsigeligt, selv hos de mest sikre investeringer.

En god investeringsformular er at sprede sine investeringer og dermed få en diversificeret portefølje, her kan man eksempelvis investere 25% i aktier, 25% i kryptovaluta og 50% i råvarer som guld og sølv, på denne måde mister du ikke alle dine investerede penge hvis ét marked skulle gå til helvede.

Sådan investerer du:

 1. Søg og vælg en investeringsplatform
 2. Find investeringsmulighed du vil investere i
 3. Indbetal investeringsbeløb til din investeringskonto
 4. Investér i det du ønsker at investere i

Vi anbefaler investeringsplatformen eToro til handel og investering i aktier, kryptovaluta og råvarer. Ønsker du at investere i virksomhedslån og ejendomsprojekter så er crowdlending investeringsmetoden den bedste, dette kan du gøre på Kameo.

Hvordan investerer man bedst sine penge?

Der er ingen tvivl om at investering er vanskeligt og der er bestemt mange som har mistet mange penge igennem tiden, modsat så er der også mange som har tjent ufattelige mængder med penge ved at investere i de rigtige ting, på det rette tidspunkt og dette er nemlig en af elementerne i at gøre gode investeringer, timing. At investere på det rette tidspunkt kan være altafgørende for din succes når du skal investere penge.

Den bedste måde at investere sine penge på er en personlig sag, da det handler om hvor risikovillig man er og hvor langsigtet man tænker at investere sine penge. Vil du eksempelvis have en høj tryghed, må du forvente en lavere afkastning end hvis du derimod investerede i med høj risiko.

Alle investeringer fungerer på denne måde, hvor høj risiko kan belønnes med høj afkastning eller stort tab og lav risiko investering ofte bliver belønnet med lav afkastning men med en større sandsynlighed.

En god måde at investere på hvor man får et bid af hver kage er, ved at investere i flere forskellige ting, med andre ord sprede sine penge og skabe en diversificeret portefølje af investeringer.

Eksempel på diversificeret portefølje:

 • 25% investeret i aktier
 • 25% investeret i kryptovaluta
 • 50% investeret i ejendomsprojekter

Eller

 • 50% investeret i aktier fordelt på flere aktier
 • 50% investeret i kryptovaluta fordelt på flere valutaer

Ved at sprede sine investeringer, er du bedre sikret mod en total tab og står derfor stærkere med dine investeringer på nettet. At sprede sine investeringer og skabe en diversificeret portefølje er næsten en grundregel indenfor online investering.

Opret en gratis investeringskonto

Investér i lån via Kameo med et højt forventet afkast på 6-10 %*

→ Let at komme i gang – ingen gebyrer

→ Mindste investering er 500 kr.

→ Pant eller kaution bag alle lån

→ Alle projekter har gennemgået en grundig analyse

Opret investeringskonto

Ofte stillede spørgsmål

Hvor er det bedste sted at handle aktier?2021-09-14T12:50:59+00:00
Hvor kan man købe aktier?2021-09-09T07:10:54+00:00

Aktier kan købes

Artikler om investering

At investere og få succes med det, i form af at tjene penge på denne måde er ikke let. Derfor har vi sat os for at skrive de bedste artikler og guides som kan hjælpe dig med at investere bedre.

Flere artikler om investering
Go to Top