Alt du behøver at vide om aktier

Alt du behøver at vide om aktier

Alt du behøver at vide om aktier2023-01-01T19:50:46+00:00

For mange kan aktieinvestering virke både uoverskuelig og vanskelig. Men faktisk er det ganske enkelt og ikke mindst nemt at købe, handle og investere i aktier i dag.

Der er mange måder at gøre det på og mange steder, hvor du kan købe aktier online, men det er også vigtigt at være forsigtig, for mere end én gang har der noget med penge at gøre, så er der også fupsider, der forsøger at stjæle dine penge eller Information.

Jeg har selv stået i samme situation som dig, første gang jeg skulle investere i aktier og den dag jeg spurgte mine venner og familie til råds om køb af aktier, fik jeg et utal af forskellige svar og meninger, som kun gjorde mig mere forvirret, end det hjalp – og netop derfor har jeg valgt at skrive denne artikel, for nu har jeg fundet ud af, hvor og hvordan jeg bedst handler aktier.

Denne artikel og guide er til dig, der er nybegynder og enten uvant eller har meget lidt viden om aktieinvestering. I guiden vil jeg vise og fortælle dig:

 • Sådan køber du aktier
 • Hvor man kan købe aktier
 • Hvorfor du skal købe aktier
 • Hvilke aktier er, og hvordan de fungerer

Alt dette og meget mere vil jeg komme ind på, så du nemmest og bedst kan komme i gang med dine aktieinvesteringer, allerede i dag.

 • De bedste grønne aktier på markedet i 2023 du bør holde øje med

  De bedste grønne aktier på markedet i 2023 du bør holde øje med

  I denne artikel vil vi introducere begrebet grønne aktier og give dig en forståelse af, hvad det betyder at investere […]

  Læs mere
 • Hvad er a og b aktier og hvad er forskellen egentlig? Få svaret her

  Hvad er a og b aktier og hvad er forskellen egentlig? Få svaret her

  På denne side vil du finde information om de to typer aktier og deres forskellige egenskaber og vilkår. Du vil […]

  Læs mere
 • Hvad er udbytte aktier?

  Hvad er udbytte aktier?

  Udbytte aktier er aktier i en virksomhed, der har tildelt deres ejere et udbytte, som er en del af virksomhedens […]

  Læs mere
 • Hvad er aktier?

  Hvad er aktier?

  Aktier er en form for værdipapir, der repræsenterer en ejerandel i et selskab. Når man investerer i aktier, køber man […]

  Læs mere
 • Kan man tjene penge på aktier?

  Kan man tjene penge på aktier?

  Det er muligt at tjene penge på aktier, men det er også en form for investering, der involverer en vis […]

  Læs mere

Her kan du investere i aktier

Herunder kan du læse mere om de investeringsplatforme som tilbyder handel med og investering i aktier i Danmark, som vi anbefaler og mener er trygge at benytte til investering med.

eToro

eToro er en af de førende aktieinvesteringsplatforme på markedet, og der er mange gode grunde til at vælge dem.

Først og fremmest er eToro kendt for sin brugervenlighed. Platformen er intuitiv at navigere, og selv nybegyndere vil have nemt ved at komme i gang med at investere. Derudover tilbyder eToro en lang række værktøjer og funktioner, der kan hjælpe investorer med at træffe informerede investeringsbeslutninger. Dette inkluderer avancerede diagrammer og analyser, samt muligheden for at følge og kopiere andre erfarne investorer.

Derudover er eToro også kendt for sin sociale element, hvilket gør det muligt for investorer at dele deres investeringer og idéer med andre medlemmer af platformen. Dette kan være en stor fordel for nybegyndere, der ønsker at lære af andre erfarne investorer, eller for erfarne investorer, der ønsker at drage nytte af andres viden og erfaring.

Endelig tilbyder eToro også en række sikkerhedsforanstaltninger, der sikrer, at dine investeringer er i sikre hænder. Dette inkluderer bl.a. beskyttelse af kapitalen, så du ikke kan tabe mere, end du har investeret, samt en stærk infrastruktur, der sikrer, at platformen er stabil og pålidelig.

Opret en gratis investeringskonto

eToro disclaimer: 68 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Trading 212

Opret en gratis investeringskonto

Her kan du investere i aktier

Herunder kan du læse mere om de investeringsplatforme som tilbyder handel med og investering i aktier i Danmark, som vi anbefaler og mener er trygge at benytte til investering med.

eToro

Invester i aktier, kryptovalutaer, valutaer og mere

eToro er et mæglerfirma for social handel og multiaktiver, der fokuserer på at tilbyde tjenester inden for handel og kopiering af handelsstrategier. Hvis du spørger os, så er eToro det bedste sted at handle aktier da du ikke betaler gebyrer og kurtage og du kan investere med gearing.

Hos eToro kan du købe og sælge aktier kurtage og gebyrfrit, så længe du handler aktier

 • Stort udvalg af investeringsmuligheder
 • Komplet digital platform
 • Gebyr- og kurtagefri aktiehandel
 • Invester med gearing

Stort udvalg af investeringsmuligheder

Hos eToro er det ikke kun aktier, du kan investere og handle med, du kan finde en lang række investeringsmuligheder, der spænder fra kryptovalutaer til råvarer som guld og sølv.

Så hvis du stadig tænker på at sprede dine investeringer og ikke bare investere alt i aktier, hvilket kan være klogt, så er eToro en rigtig god investeringsplatform at vælge imellem, da du kan investere i mange forskellige ting på én og samme platform.

Komplet digital platform

eToro har formået at skabe en komplet digital investeringsplatform, som gør, at du slipper for en masse papirarbejde og bøvl med forskellige former, hvis du for eksempel får lyst til at købe amerikanske aktier som Tesla eller Apple.

Der er meget juridisk arbejde i forbindelse med investering i aktier, især hvis du ønsker at købe aktier i udenlandske selskaber (ikke norske selskaber). Men det har eToro formået at digitalisere fuldstændigt, så du på få minutter kan bestille alt, hvad der skal til, når du vil investere i aktier.

Gebyr- og kurtagefri aktiehandel

Som en af ​​de eneste platforme og steder i verden kan du investere kurtage og gebyrfrit, når du handler med specifikke aktier på eToro.

De fleste investeringsplatforme og banker opkræver et gebyr eller kommission for hver handel, både når du køber og igen når du sælger. Der er altså penge lige ud af vinduet, som du ikke betaler for.

Invester med gearing

Gearing er ikke noget man finder mange steder og det kan være lidt skræmmende at investere med gearing, men tværtimod, så kan du også øge din indtjening hurtigere, da du investerer et større beløb end du egentlig skal investere.

Opret en gratis investeringskonto med eToro

Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees.

Køb og salg af aktier indebærer høj risiko, fordi værdien af ​​værdipapirer vil svinge med udbud og efterspørgsel. Historiske afkast på aktiemarkedet vil aldrig være en garanti for fremtidige afkast. Fremtidige afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, aktieselskabets udvikling, dine egne kompetencer, omkostninger til køb og salg samt skatteforhold.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan investerer man i aktier?2022-04-05T16:26:32+00:00

Du kan investere i aktier hos en aktiemægler- eller investeringsplatform som tilbyder handel med aktier.

Etoro.com er én af mange investeringsplatforme som tilbyder aktieinvestering. Fordelen ved denne investeringsplatform er, at du kan købe og sælge aktier med 0% i kurtage og betaler dermed ikke gebyrer som du gør hos mange andre aktiemæglere- og investeringsplatforme.

Hvorfor investere i aktier?2021-09-23T16:26:13+00:00

Fordelen ved at investere i aktier er at du selv med et lille investeringsbeløb kan tjene fornuftige penge, specielt hvis du investerer langsigtet og du vælger den rette aktie, på det rette tidspunkt.

En anden fordel ved aktieinvestering er at du kan få udbetalt aktieudbytte, såfremt du vælger en børsnoteret virksomhed som udbetaler udbytte til sine aktionærer og de har overskud at udbetale, her kan du altså få dig en fornuftig passiv indkomst.

Hvor mange penge kan man tjene på aktier?2021-09-23T15:20:58+00:00

Der er ingen øvre grænse for hvor meget en aktie kan stige og der er derfor heller ikke nogen øvre grænse for hvor mange penge du kan tjene, ved at investere i aktier på nettet.

Hvor mange penge du tjener når en aktie stiger i værdi eller der udbetales udbytte afhænger også af hvor mange penge du har investeret. Hvis du investerer 1000 kr. i aktier og aktien stiger 50% i pris og du vælger at sælge, vil du have en fortjeneste på 500 kr.

Hvordan tjener man penge på aktier?2021-09-23T15:18:12+00:00

Der er hovedsageligt to måder du kan tjene penge på aktier, som er:

 • Aktieprisstigning
 • Aktieudbytte

Aktieprisstigning

Som navnet lyder, er dette prisforskellen på aktien, fra hvad du købte den til og solgte den til. Køber du 100 aktier til kurs 10 kr. og sælger de 100 aktier når kursen er oppe i 15 kr. har du en profit på 5 kr. * 100 aktier = 500 kr.

Aktieudbytte

Udbytte fra virksomheder som du har aktier i kan også blive udbetalt direkte til din bankkonto, dette kaldes udbytteaktier og er som regel store børsnoterede virksomheder som har store overskud og derfor belønner deres aktionærer en eller flere gange om året. Ikke alle børsnoterede selskaber udbetaler udbytte til deres aktionærer.

Hvad er en aktie?2021-09-23T09:20:09+00:00

En aktie er

Hvor er det bedste sted at handle aktier?2022-04-05T16:24:50+00:00

Det bedste sted at købe aktier er hos en aktiemægler- eller platform hvor du betaler mindst muligt gebyr og har størst udvalg.

eToro.com er én af verdens største investeringsplatforme indenfor aktier, her kan du finde mere end 17 forskellige aktiemarkeder og investere i aktier med 0% kurtage.

Hvor kan man købe aktier?2022-04-05T17:10:25+00:00

Du kan købe aktier hos en aktiemægler eller gennem en investeringsplatformen og banken. Hvis du vil have fuld kontrol over dine investeringer, anbefales det at du opretter en konto hos en privat investeringsplatform som etoro.com.

etoro.com kan du købe og sælge aktier i realtid og dermed som privatperson investere dine egne penge i aktier.

Hvordan starter man med aktiehandel?

Vil du hurtigt i gang med aktiehandel og begynde at tjene penge på aktier, så skal du først finde en investeringsplatform eller bank, der tilbyder aktiehandel.
Jeg vil dog ikke anbefale dig at bruge banken til at investere i aktier, da de normalt har en række dyre gebyrer og kommissioner for hver handel. Der er mange der har været ude for uheld med aktiehandel gennem deres bank, samtidig kan det føles som om man har mindre overblik og muligheder, så derfor anbefaler jeg altid at man finder en investeringsplatform hvor man kan købe, sælge og handle aktierne du vil, når man vil.
Jeg bruger selv investeringsplatformen eToro som jeg er meget glad for, du kan læse meget mere om platformen herunder og hvorfor jeg anbefaler netop denne til køb af aktier.

Hvordan tjener man penge på aktier?

Der er hovedsageligt to måder du kan tjene penge på aktier, som er:

 • Aktieprisstigning
 • Aktieudbytte

Aktieprisstigning

Som navnet lyder, er dette prisforskellen på aktien, fra hvad du købte den til og solgte den til. Køber du 100 aktier til kurs 10 kr. og sælger de 100 aktier når kursen er oppe i 15 kr. har du en profit på 5 kr. * 100 aktier = 500 kr.

Aktieudbytte

Udbytte fra virksomheder som du har aktier i kan også blive udbetalt direkte til din bankkonto, dette kaldes udbytteaktier og er som regel store børsnoterede virksomheder som har store overskud og derfor belønner deres aktionærer en eller flere gange om året. Ikke alle børsnoterede selskaber udbetaler udbytte til deres aktionærer.

Bedste sted at handle aktier?

Det bedste sted at handle aktier er efter vores mening handelsplatformen eToro, da de tilbyder et enormt udvalg af investeringsmuligheder af aktier og du betaler hverken gebyr eller kurtage for handel med aktier.

Ved at investere i aktier får du som privatperson mulighed for et øget afkast af din opsparing. Du får også mulighed for at tage del i norsk værdiskabelse og tilegne dig viden undervejs. Opsparing i aktier er med andre ord en både spændende og lønsom måde at spare på.

Hvad er aktier?

Aktier er ejerandele i en virksomhed. Aktier kan enten købes direkte fra selskabet, når dette gennemfører en kapitaludvidelse (emission), eller de kan købes fra eksisterende ejere på det såkaldte sekundære marked.

Det giver dig ret til andel af overskuddet i selskabet og i de fleste tilfælde stemmeret på selskabets generalforsamling, samtidig med at din investering følger kursudviklingen i selskabet.

Hvorfor investere i individuelle aktier?

Aktieopsparing har vist sig at være en rentabel form for opsparing over tid for de fleste. Undersøgelser viser normalt altid, at aktiebesparelser er rentable over tid. Børsnoterede aktier har fra begyndelsen af ​​1980’erne og frem til i dag givet et årligt gennemsnitligt afkast på over 12 procent.

På den anden side er der også risiko forbundet med opsparing i aktier og andre værdipapirer. Risikoens størrelse er normalt relateret til mulighederne for afkast.

Sådan investere du i aktier på under 5 minutter

Du kan handle aktier gennem en bank eller mægler. Om du vil tale med en mægler eller handle selv gennem en netmægler eller din netbank er helt op til dig, og hvor meget information og vejledning du har brug for. Men bemærk, at det koster penge at handle aktier, og at det ofte er billigere at handle online på egen hånd.

Guide til aktieinvestering:

 1. Opret en konto på etoro.com
 2. Aktier din konto
 3. Sæt penge ind på din konto
 4. Vælg en aktie at investere i

Så enkelt er det.

*etoro.com: 68 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge.

Go to Top