Alt du behøver at vide om kryptovaluta

Alt du behøver at vide om kryptovaluta

Alt du behøver at vide om kryptovaluta2023-01-01T19:50:51+00:00

Kryptovaluta er definitionen på digitale valutaer som eksempelvis Bitcoin(BTC), Ethereum(ETH) og Ripple(XRP). Disse valutaer eksisterer udelukkende digitalt, modsat andre valutaer som Euro(€), Dollars($) og Danske Kroner(DKK).

Digitale valutaer har taget verdenen med storm, men ikke centralbankerne og dermed er kryptovaluta ikke en valuta som er styret eller reguleret af en centralbank, som alle andre valutaer er.

Dette betyder blandt andet at kryptovaluta kan stige og falde voldsomt i værdi, hvilket kan være en guldmine for investorer med den rette timing og nok midler.

Historisk set, så har de mest populære og anerkendte kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum været en god investering, da de hovedsageligt har steget i værdi hvis man ser på kursen over en længere periode.

Som følge af den voldsomme popularitet og konstante udvikling indenfor de digitale valutaer, har det blevet meget nemmere at handle med og investere i kryptovaluta i Danmark, du kan på få minutter oprette en investeringskonto hos eToro og få tilgang til handel med mere end +30 forskellige kryptovalutaer, heriblandt de populære kryptovalutaer som Bitcoin, DogeCoin, Ripple og Ethereum.

eToro disclaimer: Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Du kan også med fordel oprette en gratis investeringskonto hos Crypto.com med min hevisningskode (kode: 5nk6ceb79x) og få $25 gratis ved oprettelse.

Handel med og investering i kryptovaluta kan være lidt uoverskueligt for mange og der findes bestemt også mange som er imod den nye valutaform, hvilket er forståeligt, men om nogle år vil vi sikkert se tilbage og tænke, hvorfor investerede jeg ikke i det noget før? Og lige præcis derfor har vi lavet denne side, her kan du nemlig læse meget mere om investering i kryptovaluta og hvordan du kommer i gang.

 • Sådan køber du Bitcoin (BTC) trygt og sikkert

  I denne artikel vil vi guide dig igennem, hvordan du kan købe bitcoin trygt og sikkert. Bitcoin (₿) er en […]

 • Hvad er kryptovaluta?

  Kryptovaluta er en form for digital valuta, der bruger kryptografi til at sikre finansielle transaktioner, kontrollere skabelsen af yderligere enheder […]

 • Norges mest populære kryptobørs åbner i Danmark

  Norges mest populære kryptobørs åbner i Danmark

  Er du vild med kryptovaluta eller elsker du en god konkurrence eller et godt lotteri, så er nyheden om Firi […]

Kryptobørser: Her kan du købe digitale valutaer

Ønsker du at købe, sælge eller investere i en af de mange populære kryptovalutaer? Så er du kommet til helt rette sted. Herunder kan du finde forskellige investeringsplatforme hvor du kan finde og investere i kryptovalutaer.

eToro

Investering i kryptovaluta er fortsat stigende i popularitet, investeringsmulighederne i digitale valutaer som Bitcoin, Ethereum og Ripple har aldrig været nemmere og du kan nu købe, sælge og investere i kryptovaluta på mange forskellige investeringsplatforme, ligesom du handler aktier og andre værdipapirer.

eToro er som tidligere nævnt en særdeles god investeringsplatform, hvor du ikke alene kan investere i aktier, guld, sølv og andre råvarer, men også i kryptovaluta. På investeringsplatformen kan du finde mere end 30 forskellige kryptovalutaer som du kan investere i.

Det er helt gratis at oprette en investeringskonto hos eToro og du kan købe, sælge og stake på kryptovaluta. Du kan også vælge at CopyTrade andre som køber og sælger kryptovalutaer og dermed blot læne dig tilbage og følge dine investeringer som følger andres.

Sådan investerer du i kryptovaluta:

 1. Tilmeld: Opret gratis investeringskonto hos eToro og indbetal minimum 200$
 2. Find valuta: Find en eller flere kryptovalutaer du ønsker at investere i og vælg det beløb du ønsker at investere.
 3. Følg med: eToro opdatere hele tiden kryptomarkedet og gældende kurser så du kan se hvor meget du har tabt eller tjent.

Du kan også vælge en anden platform og finde et måske større udvalg, der findes som sagt mange forskellige investeringsplatforme hvor man kan investere i kryptovaluta, blandt andet CryptoRunner, Coinbase og Binance er ganske populære blandt de krypto-interesserede.

eToro disclaimer: 68 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en kryptobørs?2022-04-02T12:36:20+00:00

En kryptobørs er som en investeringsplatform, det er et sted hvor du købe og sælge investeringsobjekter med henblik med gevinst. Der findes mange kryptobørser i Danmark og antallet er stødt stigende, senest har Firi meldt lancering åbning i Danmark og troen på at en dansk-stiftet kryptobørs kommer, er stor.

Hvor kan man købe Bitcoin?2021-09-20T18:24:52+00:00

Ønsker du at købe Bitcoin fordi du vil investere i dem eller du blot ønsker at have nogle af de digitale valutaer, så kan du gøre dette på investeringsplatformen eToro.

På investeringsplatformen eToro kan du finde mere end +30 forskellige kryptovalutaer som du frit kan købe og sælge.

Hvor investerer man i kryptovaluta?2021-09-20T18:17:47+00:00

Der findes mange forskellige investeringsplatforme hvor du kan investere i kryptovaluta, vi anbefaler at du benytter dig af eToro som er blandt verdens største investeringsplatforme.

Hos eToro kan du finde og investere i mere end +30 forskellige kryptovalutaer, heriblandt DogeCoin, Bitcoin, Ethereum og Ripple, for at nævne nogle få.

Hvor mange kryptovalutaer er der?2021-09-20T18:15:42+00:00

Det anslås at der i 2021 er mere end +1500 forskellige kryptovalutaer på markedet, dette kan dog hurtigt vokse, dermed er det vanskeligt at sige nøjagtigt hvor mange kryptovalutaer der findes.

Hvordan handler man med kryptovaluta?2021-09-20T11:47:34+00:00

Er du ny til investering i kryptovaluta eller ønsker du at købe nogle, så er investeringsplatformen eToro et godt sted at vælge, her kan du vælge mellem mere end +30 forskellige velkendte kryptovalutaer.

Investeringsplatformen en enkel, men alligevel særdeles professionel og dermed et godt valg for dig som er ny eller rutineret investor.

Hvordan køber man kryptovaluta?2021-09-20T11:34:28+00:00

Der findes mange forskellige investeringsplatforme som tilbyder køb og salg af kryptovaluta. Den eneste forskel fra de forskellige platforme er hvor meget du betaler i gebyr for handel med kryptovaluta og udvalget.

Hos eToro kan du finde et større udvalg af forskellige kryptovalutaer (+30) som du kan købe og dermed investere i.

Det er 100% gratis at oprette en investeringskonto hos eToro og du er i gang på få minutter.

Hvor køber man DogeCoin?2021-09-20T11:32:30+00:00

DogeCoin er en relativ lille og ukendt kryptovaluta, med den undtagelse at den ofte er blevet nævnt på Twitter.com af den velkendte iværksætter Elon Musk, dette har gjort at DogeCoin har steget enormt i værdi og mange ønsker derfor at investere i denne kryptovaluta

På investeringsplatformen eToro kan du købe, sælge og investere i DogeCoin.

Hvad er kryptovaluta?2021-09-20T18:22:31+00:00

Kryptovaluta er definitionen på digitale valutaer som eksempelvis Bitcoin(BTC), Ethereum(ETH) og Ripple(XRP). Disse valutaer eksisterer udelukkende digitalt, modsat andre valutaer som Euro(€), Dollars($) og Danske Kroner(DKK) der eksisterer både digitalt og fysisk.

Kryptovaluta er ikke styret eller reguleret af en centralbank, hvilket vil sige de blandt andet kan stige og falde helt frit i værdi.

Hvor investerer man i kryptovaluta?

Der findes rigtigt mange investeringsplatforme inde for kryptovaluta, på samme måde som med aktieinvestering og årsagen er enkel, kryptovaluta er en særdeles populær investeringsmulighed.

Årsagen til populariteten blandt kryptovaluta kan findes i de store udsving, primært opturene, hvor enkelte har tjent ufattelige mængder penge på deres investeringer i kryptovaluta, på få år, enkelte på få måneder.

Et godt og sikkert sted at investere i kryptovaluta er investeringsplatformen eToro. Her kan du finde et stort udvalg af anerkendte kryptovalutaer som du kan investere i.

eToro disclaimer: 68 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Det er 100% gratis at oprette en investeringskonto hos eToro og du kan komme i gang med investering i kryptovaluta på få minutter. På investeringsplatformen eToro kan du handle med og investere i: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dash, Litecoin, Ethereum Classic, Cardano, IQTA, Stellar, EOS, NEO, Tron, Zcash, Binance Coin, Tezos, Maker, Compound, Chainlink, Uniswap, Yearn.finance, Dogecoin, Aave, Algorand, Decentraland, Enjin, BAT, Polygon, Spark og Shiba.

Hvilken kryptovaluta skal jeg investere i?

Med mere end +1500 forskellige kryptovalutaer at vælge imellem og et udvalg som er konstant vækst, kan det være svært at finde den rette kryptovaluta at investere sine penge i.

Mange som begynder med investering i kryptovaluta vælger at investere i Bitcoin, da det er den ældste kryptovaluta og dermed den med mest anciennitet og det bedste omdømme, så at sige.

Mange andre krypto-investorer som bruger tid og energi på at analysere forskellige kryptovalutaer vælger derimod Bitcoin fra, da de mener det er en forældet kryptovaluta og vælger derfor at investere i kryptovalutaer som Ethereum, Ripple og Cardano.

En god start er at oprette en investeringskonto på investeringsplatformen eToro hvor du kan finde et stort udvalg af forskellige kryptovalutaer, heriblandt Bitcoin, Ethereum, Ripple og Cardano, for at nævne nogle få.

En alternativ måde at anskaffe sig kryptovaluta på er gennem kryptovaluta mining, dette kan du læse mere om hos Kryptovaluta.info eller andre steder på nettet.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er forsat under en uvis og usikker valuta, men der er dog en stigende tendens hvor flere og flere butikker og virksomheder tillader betaling med kryptovalutaer i stedet for almen og lokale valutaer. Det skal dog noteres at det kun er enkelte kryptovalutaer af de mange tusindvis som findes, som nogle enkelte butikker og virksomheder modtager i form af betaling.

Kryptovaluta er en ny form for betalingsmiddel som udelukkende er digital og dermed ikke i fysisk form. Digitale valutaer eller kryptovalutaer har eksisterende siden 2009 hvor Bitcoin kom på markedet og Blockchain-teknologien for alvor slog igennem. Blockchain er en decentral teknologi spredt over mange computere, der administrerer og registrerer transaktioner. En af de primære fordele ved denne teknologi er at den har en særdeles høj sikkerhed, hvilket gør kryptovaluta til en ganske sikker valutaform til trods for den udelukkende digital.

Der er registreret mere end 10.000 forskellige digitale valutaer som handles offentligt og havde en samlet markedsværdi i slutningen af maj 2021 på mere end $ 1.7 trillioner dollars – dette er dog en stor nedgang sammenlignet med april 2021 hvor den anslåede markedsværdi var på over $ 2.2 trillioner dollars, dette skyldes værdien af de enkelte kryptovalutaer.

En kryptovaluta er et digitalt aktiv designet til at fungere som et byttemiddel, der bruger kryptografi til at sikre sine transaktioner, for at kontrollere oprettelsen af yderligere enheder og for at verificere overførslen af aktiver. Wikipedia

Kryptovaluta – Wikipedia.org

Ovenstående er et udklip fra Wikipedia med en forklaring på hvad kryptovaluta er.

Hvor mange kryptovalutaer er der?

Kryptovaluta er forsat en ny valutaform og da denne ikke er reguleres eller styres af en centralbank som alle andre valutaer i verden. Dette betyder også at antallet af udbydere og typer kryptovaluta er i konstant udvikling, det vil sige at flere og flere kommer til og andre udgår af finansielle eller andre årsager.

Det anslås at der i 2021 er mere end +1500 forskellige kryptovalutaer på markedet, dette kan dog hurtigt vokse, dermed er det vanskeligt at sige nøjagtigt hvor mange kryptovalutaer der findes.

Det er dog kun de mest populære og omsatte kryptovalutaer som oftest handles på krypto-børs og investeringsplatforme, disse er for mange investeringsobjekter og måder at tjene penge på.

De mest populære kryptovalutaer:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Stellar (XLM)
 • Binance Coin (BNB)
 • Cardano (ADA)
 • Dogecoin (DOGE)
 • XRP (XRP)

Ønsker du at investere i kryptovaluta, så vil jeg anbefale dig at oprette en investeringskonto hos enten eToro, Binance eller Coinbase – disse er blandt de største og mest populære krypto-børs i verden og her der handles mest med kryptovaluta.

Hvordan handler man kryptovaluta?

Er du ny til investering i kryptovaluta eller ønsker du at købe nogle, så er investeringsplatformen eToro et godt sted at vælge, her kan du vælge mellem mere end +30 forskellige velkendte kryptovalutaer.

eToro disclaimer: 68 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Investeringsplatformen en enkel, men alligevel særdeles professionel og dermed et godt valg for dig som er ny eller rutineret investor.

Hvorfor invester i kryptovaluta?

Med øget tilgængelighed er antallet af investeringerne i kryptovaluta og dermed også værdien steget enormt de sidste mange år, som alt andet så handler værdien af noget om udbud og efterspørgsel.

Så hvis man ser ud fra dette perspektiv, så er kryptovaluta bestemt en god investeringsmulighed og jo før man kommer i gang jo bedre, da prisen som oftest bare går en vej og det er op.

Købte du eksempelvis 1 Bitcoin for 5 år siden, ville denne have kostet dig knap 4100 kroner, hvis du solgte denne ene Bitcoin i dag, ville du kunne få mere end 293.000 kroner, altså en fortjeneste på mere end 288.000 kroner.

Den klart største fordel ved kryptovaluta er det hurtige vækstpotentiale, du kan altså tjene rigtigt mange penge på meget kort tid, modsat så kan du også miste alt det du investere rigtigt hurtigt.

Go to Top