Gratis bogføringsprogram

Gratis bogføringsprogram

Udgivet 19/09/21 af Steffen Fonvig

Et bogføringsprogram eller regnskabsprogram har til formål at hjælpe dig og din virksomhed eller forening med at holde styr på regnskabet. Det er et fantastisk online værktøj som ikke behøver at koste alverden, faktisk findes der flere udbydere af gratis bogføringsprogrammer som eksempelvis Dinero regnskab og Billy’s billing – Begge er regnskabsprogrammer for iværksættere og selvstændige og er begge bogførings- og faktureringsprogram som kan benyttes helt gratis.

Der findes også bogførings- og faktureringsprogrammer som Meneto hvor du kan få både bogføringsprogram og bogholder ét og samme sted. Hos Meneto ønsker de at hjælpe dig med dit bogføringsarbejde og tilbyder derfor bogføring af dine bilag når du benytter dig af deres bogførings- og faktureringsprogram.

Så uanset hvilke bogføringsbehov og udfordringer du står overfor, så findes der altså er værktøj derude som kan hjælpe dig godt på vej, så du ikke står med hovedet i postkassen når års- og momsregnskabet skal indsendes til Skattestyrelsen. Personligt har jeg altid brugt Dinero regnskab til mine danske virksomheder og jeg anbefaler derfor altid alle nye iværksættere og selvstændige med små- til mellemstore virksomheder at prøve dette regnskabsprogram til deres bogføring.

Men uanset, i denne artikel og guide vil jeg forsøge at bringe de bedste og ikke mindst gratis bogføringsprogrammer som findes i Danmark som passer til danske virksomheder, foreninger og iværksættere, herefter kan du jo vælge selv, det som du tænker passer bedst.

Billy er Danmarks bedste regnskabsprogram og det billigste, regnskabsprogrammet er nemlig 100% gratis. Med Billy får du et komplet fakturerings- og bogføringsprogram til din virksomhed eller forening.

Hvad er et bogføringsprogram?

Et bogføringsprogram er sammensætningen af to ting, nemlig det at “bogføre” og et “program” – Det er altså et system som kan hjælpe dig med at bogføre bilag som regninger du får fra dine leverandører og fakturaer som du sender ud til dine kunder.

Når man driver en virksomhed, forening eller lignende, er det vigtigt at have styr på sit regnskab, med andre ord sine ind- og udgifter. Dette gøres enklest med regnskabsprogram- eller et bogføringsprogram.

Med et komplet bogførings- og faktureringsprogram (regnskabsprogram) kan du enkelt og let holde styr på regnskabet og samtidig udarbejde:

  • Momsregnskab
  • Regninger
  • Fakturering
  • Årsregnskab

Dette kaldes også i daglig tale for et regnskabsprogram og findes i mange forskellige størrelser og former, nogle regnskabsprogrammer passer til iværksættere og andre passer bedre til foreninger eller større virksomheder og det kan derfor være smart at forsøge sig med et gratis bogføringsprogram for at teste det ud og se om det passer til dig. På denne måde slipper du at kaste penge efter noget som måske alligevel ikke er rigtigt for dig.

De bedste danske gratis bogføringsprogrammer

I Danmark har vi på nuværende to bogføringsprogrammer som er 100% gratis og som tilbyder både faktureringsprogram og komplet bogføring i ét og samme system. Disse to økonomiske værktøjer kan spare dig for både tid, energi og penge – Du kan læse mere om de to bogføringsprogrammer ved at besøge deres hjemmeside herunder:

Som noget ekstra kan du også få et “Premium”-abonnement hos ovenstående bogføringsprogrammer, her kan du altså betale dig fra og få bistand til bogføring af bilag, udarbejdelse af års- og momsregnskab samt meget mere.

Andre fakturerings- og bogføringsprogrammer

Selvom det kan være tiltalende at vælge et gratis bogføringsprogram fremfor at betale for det, for ja, hvem elsker ikke at få noget gratis, så kan det være dine behov eller krav til et fakturerings- og bogføringsprogram er større end det som de gratis bogføringsprogrammer tilbyder og derfor har jeg også fundet nogle bogføringsprogrammer som ikke er gratis, så du kan vælge det som passer dig og din virksomhed bedst.

Her har jeg fundet særligt et regnskabsprogram som skiller ud, da det både er et bogføringsprogram og bogholderi ét og samme sted. Du får altid hjælp af din bogføringsprograms-udbyder til at føre dine bilag og du får dermed mere tid til din virksomhed og det du er bedst til.

Både Dinero og Billy fås altså i en gratis version, således du kan få gratis bogføringsprogram – helt enkelt.

Hvorfor skal jeg bruge et bogføringsprogram?

Der er rigtigt mange gode grunde til at bruge et bogføringsprogram, hvad end du driver egen virksomhed eller har en forening hvor der må bogføres bilag og andre ting. Med et bogføringsprogram kan du enkelt og let få styr på:

  • Bilag
  • Regninger
  • Indtægter

Du får også samtidig muligheden for enkelt og let at udarbejde:

  • Årsregnskab
  • Momsregnskab
  • Interne rapporter

Som sagt, det er næsten dumt ikke at bruge et bogføringsprogram hvis man driver virksomhed eller har behov for at føre regnskab af den ene eller anden grund.

Hvilke regnskabsprogrammer er bedst?2021-09-21T20:11:47+00:00

De bedste regnskabsprogrammer

Konklusion

a

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Shoppr.dk og Shoppr.no.

Go to Top