De fleste foreninger i Danmark er ganske små og selv hvis du har mellemstor en af slagsen hvor du eller i skal stå for regnskabet, så er det på tide at skaffe sig et regnskabsprogram til denne opgaven. Det fantastisk ved det hele er at der findes flere forskellige regnskabsprogrammer som er 100% gratis at bruge, for altid.

Er du eller i på jagt efter et regnskabsprogram til jeres forening vil jeg anbefale Billy regnskabsprogram, da dette er 100% gratis og har alle de funktioner som en forening behøver for at bogføre og lave regnskab.

Det er ikke kun Billy regnskabsprogram som er gratis og velegnet til foreninger, her tænker jeg selvfølgelig særligt på Dinero regnskabsprogram som er iværksætternes regnskabsprogram, udviklet af den velkendte iværksætter Martin Thorborg. Så hvis i har behov for et godt og gratis regnskabsprogram til jeres forening så er Dinero regnskabsprogram bestemt et godt valg.

Skrab og vind en iPad Air til en værdi af 5.221 kr.

Ingen grund til at lave foreningens regnskab i Excel

Selvom Microsoft Excel er et fantastisk værktøj til tal, herunder regnskab af virksomheder og foreninger, så er der absolut ingen grund til at benytte Excel til den slags, den dag i dag.

Hvis du bruger Microsoft Excel til regnskabet i jeres forening, vil i være nødsaget til at uddrage tallene selv, skrive rigtige formler og ja, hele processen er langt mere tungvindt.

Vælger i derimod et regnskabsprogram til at holde styr på jeres regnskab i foreningen, så vil i helt automatisk få alting lagt ind under rette post og sted og når det periodiske regnskab skal gøres op, hvad en det er årsregnskab eller andre perioder, så kan i enkelt og let gå ind i jeres regnskabsprogram og uddrage disse tal.

Med andre ord, så er tiden med regnskabsføring i Excel og andre offline-værktøjer ved at være ved vejs ende, da mulighederne med de mange online regnskabsprogrammer som ovenikøbet ofte også er gratis.

Så hvis du er en af de få som forsat benytter Microsoft Excel til regnskabsføring af din forening eller virksomhed, så anbefaler jeg dig bestemt at prøve et gratis regnskabsprogram som Dinero regnskabsprogram eller Billy.

Disse regnskabsprogrammer kan du gratis bruge til din forening

Der er hovedsageligt to fakturerings– og bogføringsprogrammer som er gratis at benytte i Danmark og som også kan benyttes til foreninger, hvad end størrelsesorden i har. Om det er en lille eller en stor forening, så skal nedenstående regnskabsprogrammer kunne tackle opgaven.

  1. Dinero regnskabsprogram
  2. Billy

Det anbefales dog at hvis i har et større regnskab, som følge af en stor forening hvor der typisk er flere regnskabsfører og ansatte dedikeret til at arbejde med økonomien og regnskabet i foreningen, at i vælger et betalt og mere velegnet regnskabsprogram som Microsoft C5 eller Visma.

Hvilket regnskabsprogram skal man vælge til en forening?

Det kan være svært at finde det rette regnskabsprogram til en forening, men hvis det er en forening uden mange midler, så er et gratis regnskabsprogram som Dinero regnskab og Billy, to oplagte valg.

Her får du et komplet økonomistyringsprogram som kan styre foreningen økonomi, budget og regnskab.

Når regnskabsåret er omme og det er på tide at lave årsregnskabet for foreningen, kan du enkelt og let med både Dinero regnskab og Billy, finde nøgletal til at udarbejde årsrapporten- og regnskabet for foreningen.

Ofte stillede spørgsmål